Soal UKK Semester Genap Bahasa Jawa Kelas 2


SOAL UJIAN SEMESTER GENAP
Ujian Kenaikan Kelas
KELAS II (Dua)
PELAJARAN :  Bahasa Jawa



ISILAH TITIK-TITIK DIBAWAH INI DENGAN BENAR !

1.      Sing duwe kesenengan bal-balan iku bocah …………………..
2.      Sampah sing numpuk bisa nekakake ……………………..
3.      Sing dadi kesenengane bocah Wadon iku biasane dolanan ………………….
4.      Bocah sing seneng njajan sembarangan bisa kena lara ……………….
5.      Ngomong karo wong tuwo kudu gunakake basa ………………………
6.      Puisi jawa ugo diarani ……………………………….
7.      Adhik ……………………………. banyu putih
8.      Cacahe iku tegese ……………………………..
9.      Dolanan layangan iku ing mangsa ……………………………..
10.  Swara sing pangucape padha karo asline diarani swara ……………………
11.  Wong sing ………………………….. gampang kenek lelara
12.  Supaya cepet sehat kudu ngombe ……………..
13.  Basa kramane mangan yaiku………………………  yen ngombe kramane ……………
14.  Becike adus iku nganggo ……………………
15.  Males tegese …………………………….. kosok baline males yaiku ……………………….
16.  Omah sing rapi lan asri hawane …………………………… lingkungane ………
17.  Lagu lan pocapan geguritan kudu cocog karo …………………….
18.  Tanduran obat keluarga biasane disingkat ……………………
19.  Tuku buku  -  dhuwit – kanggo – Nyuwun – Deni – Bapake
Ukoro iku apike piye ?
20.  Dipunparing bahasa ngokone yaiku …………………………


Baca juga : 

No comments

Harap berkomentar dengan sopan dan sesuai topik

Theme images by 5ugarless. Powered by Blogger.