SOAL UJIAN TENGAH SEMESTER GENAP BAHASA JAWA KELAS 1 SD/MI



LATIHAN SOAL 
UJIAN TENGAH SEMESTER (UTS) GENAP
Bid Studi : Bahasa Jawa
Kelas       : 1 (satu)

 Isien kanthi becik !

1.     Kuping gunane kanggo …………………..
2.     Ngrasakno rasa legi iku gunane ………………….
3.     Godhong iku warnane ……………………
4.     Tas gunane kanggo ………………………….
5.     Reni nulis nganggo …………
6.     Adhik nganggo ……………………… Supaya sikile ora lara
7.     Yen arep mangan kudu ………………………………….. dhisek
8.     Mbuwang reseg iku ing …………………………
9.     Supaya resik aku adus nggunakake ……………………………..
10.            Adus iku sedino becike kaping …………..
11.            Basa kramane mripat yaiku ………………………………
12.            Supaya disenengi karo wong liyo, budi pekertine murid kudu ……
13.            Gunane topi iku kanggo ………………………..
14.            Supaya ora gampang kena lelara kudu sing …………………………….
15.            Dewi nyilih buku ing ………………….
16.            Ibu yen masak ing ……………………..
17.            Seng digunakake kanggo malku yaiku ……………………..
18.            Supaya bijine apik, kudu sregep ………………
19.            Kursi iku gunane kanggo ……………….
20.            Wektu lara ngombe ……………………………….

 Baca Juga : 

No comments

Harap berkomentar dengan sopan dan sesuai topik

Theme images by 5ugarless. Powered by Blogger.